Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η Βάφτιση της Αγνής

Τη βάφτιση της Αγνής μας την περίμενα πως και πως! Από καιρό την προετοίμαζα, μάζευα ιδέες από το internet και κοιτούσα για μπομπονιέρες και προσκλητήρια. Μιας και θα γινόταν στην Κεφαλονιά ήθελα να επιμεληθώ τον στολισμό στην εκκλησία, να φτιάξω πραγματάκια για τα παιδάκια και να στολίσω τον χώρο όπου θα γινόταν το τραπέζι.



Η βάφτιση έγινε στην Κεφαλονιά στη Μονή Αγριλίων, πάνω σε ένα λόφο, πρωί στις 22 Ιουλίου του 2012. Η θέα της παραλίας Αντισάμου, το γαλάζιο του ουρανού, και τα δέντρα τριγύρω από τη Μονή έκαναν το τοπίο μοναδικό!

12:00 όλοι ήμασταν εκεί! Όλα ήταν έτοιμα!

Την κολυμπήθρα την είχα στολίσει με μια γιρλάντα από τούλια και ροζ τριαντάφυλλα.
Τα ροζ cupcakes και οι μπομπονιέρες ήταν στο τραπέζι κοντά στην έξοδο της εκκλησίας.
Τα κλουβάκια που είχα επιλέξει για μπομπονιέρες, με είχαν ξετρελάνει με το που τα είχα δει!
Είχα πάρει και νεράκια για τα παιδιά (…που βέβαια ήπιαμε και εμείς οι μεγάλοι μιας και είχε αρκετή ζέστη).

Τα βαφτιστικά ρούχα ήταν στο τραπέζι που θα αλλάζαμε την Αγνή.

Το όνομα ήταν γνωστό… Αγνή! Το όνομα της γιαγιάς της!
Ευτυχώς, η Αγνή δεν έκλαψε πολύ. Μάλλον την ενοχλούσε η ζέστη παρά η βουτιά στην κολυμπήθρα και ο κόσμος τριγύρω της… Ο νονός την άλειψε με μπόλικο λάδι, ο παππάς (ξάδελφος του μπαμπά μου) την πρόσεξε ιδιαίτερα στη βουτιά και όλοι μας καμαρώναμε την Αγνή!
Βγάλαμε βεβαίως… βεβαίως και τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες! Πρώτα οι γονείς με την Αγνή, μετά οι νονοί με την Αγνή, μετά οι παππούδες με την Αγνή, μετά όλοι μαζί με την Αγνή και με κάθε συνδυασμό!!!

Μετά την βάφτιση, πήγαμε στο εστιατόριο ‘Παντελής’ στον Πόρο (το μαγαζί του θείου Παντελή) και γευματήσαμε με όσα καταπληκτικά είχε ετοιμάσει! Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα, κεφτεδάκια, τυροπιτάκια, σαλάτες, ψητό μοσχάρι και πολλά-πολλά άλλα…

Εκεί είχα βάλει όλο μου το ταλέντο στη διακόσμηση!
Για τα τραπέζια είχα επιλέξει σουπλά ροζ με το όνομα και την ημερομηνία της βάφτισης, ροζ χαρτοπετσέτες, γλαστράκια με πάνινα λουλουδάκια, κομφετί πεταλούδες και μια τεράστια ροζ ορτανσία από τον κήπο της γειτόνισσας που με μεγάλη της χαρά μας προσέφερε!
Από την πέργολα είχα κρεμάσει τεράστια pom-poms από ριζόχαρτο (σύντομα θα ποστάρω τις οδηγίες κατασκευής τους).
Και βέβαια, το τραπέζι με το βιβλίο των ευχών που είχε διαφορά γλυκίσματα για τα παιδιά... Marshmallows, γλειφιτζούρια και τεράστιες κρεμαστές καραμέλες από γκοφρέ χαρτί που έκρυβαν μέσα τους smarties, Κεφαλλονίτικες Μάντολες και πολλές πολλές ακόμα καραμέλες…
Περάσαμε υπέροχα! Να τη χαιρόμαστε την Αγνή μας… και να την καμαρώνουμε πάντα!

Εσείς τι κάνατε στη βάφτιση του μωρού σας; Πού έγινε;

Αν θέλετε να αναρτήσουμε τη δική σας βάφτιση, στείλτε μας τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και μερικά λόγια για το που έγινε, πότε, την προετοιμασία κτλ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...