Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Wood Crafts by Daddy: Το κουκλόσπιτο της Αγνής


Η Αγνή λατρεύει τα Lego και μπορεί να παίζει ή να παίζουμε με τις ώρες. Φτιάχνει πανύψηλες κολώνες με τετράγωνα και ορθογώνια τουβλάκια, βάζει πάνω τα ζωάκια και τα ανθρωπάκια και γενικά τα ενώνει και τα διαχωρίζει εκατοντάδες φορές. Η χαρά της βέβαια δεν περιγράφεται όταν της αγοράσαμε τη Hello Kitty σε Lego. Με κρεβατάκι, κομοδίνο, καρεκλίτσες και τραπεζάκι. Τα κουβαλάει μαζί της κάθε μέρα που πάει στη γιαγιά της και τα επιστρέφει κάθε φορά που γυρίζει στο σπίτι. Στήνει τις καρεκλίτσες, βάζει την Hello Kitty να φάει, την κοιμίζει και της λέει  "'ΟΧΙ" και "ΜΗ" όταν χρειάζεται (?)!

Όμως η καημένη η Hello Kitty είναι άστεγη. Δεν έχει ένα σπιτάκι να μείνει. Έστηνε το νοικοκυριό της πότε πάνω στον καναπέ, πότε στο πάτωμα, πότε πάνω στο τραπέζι. Έτσι, ο άντρας μου αποφάσισε να της φτιάξει ένα, για να μπορέσει η Αγνή να στεγάσει όλη την παιδική της φαντασία!

Την επόμενη μέρα λοιπόν, ήμουν στη δουλειά και λαμβάνω ένα email με την εξής φωτογραφία...


Ξαφνιάστηκα και τον πήρα αμέσως τηλέφωνο.
Μου εξήγησε ότι με την παρέα του μπαμπά μου και την ανεκτίμητη βοήθειά του άρχισαν να φτιάχνουν ένα κουκλόσπιτο για τις κούκλες της Αγνής.
Εξ ολοκλήρου φτιάχτηκε από ξύλο κόντρα πλακέ που κόπηκε με φαλτσοπρίονο και ρούτερ (μη με ρωτάτε τι είναι αυτά... δεν ξέρω. Τις ερωτήσεις σας στους μάστορες!)

Και ιδού η υλοποίηση και η δημιουργία του με μερικές φωτογραφίες...

Έφτιαξαν και σκάλα... για να πηγαίνει στο επάνω όροφο.
 
Και άνοιξαν και παράθυρα και φεγγίτη


Έβαλαν και τη σκεπή
και με το ρούτερ σχημάτισαν αυλάκια στα παράθυρα
για να γίνουν συρόμενα
Και το σπίτι σιγά σιγά είχε πάρει τη μορφή του και τα χρώματα επιλέχθηκαν βάσει των παλιών παραδοσιακών Κεφαλλονίτικων σπιτιών (εμ... τι Κεφαλλονίτες είμαστε!!!). Πορτοκαλί  οι τοίχοι, κόκκινο κεραμίδι στη σκεπή 
και πράσινο κυπαρισσί στα παράθυρα.
Και να το και το τζάκι... χειμώνας είναι, λεφτά για πετρέλαιο δεν έχουμε... τζάκι και πάλι τζάκι! Ελπίζω βέβαια, να είναι ενεργειακό :)
Κάνω μια παρένθεση εδώ... θα καταλάβετε γιατί...
Τι ήταν να περάσουμε μια βόλτα από το ΙΚΕΑ... είδαμε το PYSSLA. 
Το ξέρετε; Αυτές τις μικρές πολύχρωμες χαντρούλες που φτιάχνεις σχέδια και μετά τις σιδερώνεις για να κολλήσουν; 
Αυτές!!!

 
Εντάξει, περιττό να σας πω ότι μου έχουν βγει τα μάτια. Θέλει πάρα πολύ υπομονή (που ευτυχώς ακόμα διαθέτουμε) και πολύ χρόνο (από αυτόν δεν έχουμε αλλά κόβουμε λίγο από τον ύπνο μας και κάτι βρίσκουμε). 
Αρχικά φτιάξαμε τη Hello Kitty, την κοτσάραμε φάτσα κάρτα στο κουκλόσπιτο και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Αγνή! Τρελάθηκε από τη χαρά της. Φώναζε συνέχεια "Κιτι, Κίτι...".

Αλλά δεν ήταν όμως μόνο αυτό
Στο σπίτι μπήκε και βάση που έχει πισίνα. Και αρχίσαμε να την καλύπτουμε με σχέδια φτιαγμένα με το PYSSLA. Ένας κεντρικός διάδρομος, μια κόκκινη βέσπα σαν του παππού, ένα κήπος με φράουλες

και έπειτα η μαμά καμηλοπάρδάλη με το παιδάκι της, μερικές πεταλούδες...

Το κακό είναι ότι ξεμείναμε από χάντρες πράσινου χρώματος και πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο για να πάμε να πάρουμε και να ολοκληρώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο.

Η κατασκευή βέβαια συνεχίζεται, με την επίπλωση του σπιτιού και τη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.
Πως σας φαίνεται;
Για πείτε μου ιδέες για έπιπλα μινιατούρες, τι να βάλω στην οροφή (τύπου κεραμιδιού) και στους τοίχους;

Updated on 20/02/2015

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το κουκλόσπιτο:




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...